Košický Matboj

Matboj je matematická súťaž pre štvorčlenné tímy žiakov stredných škôl a príslušných ročníkov viacročných gymnázií, ktorá prebieha každý rok koncom októbra v Košiciach.

Každému tímu je pridelený koeficient (jeho úlohou je vyrovnávať rozdiely medzi tímami spôsobené rôznymi ročníkmi a skúsenosťami účastníkov). Koeficient $K$ je definovaný ako: $K = 2.8 - S/20$, kde $S$ je súčet ročníkov všetkých členov tímu. V prípade, že ma tím menej ako štyroch členov, každá "prázdna stolička" sa do tohto súčtu počíta ako štvrták.

Súťaž prebieha v troch kolách (Medzi kolami sú len krátke prestávky, ktoré trvajú $5$ minút). Každé trvá $30$ minút a tím počas neho dostane zadanie s $12$ úlohami a odpoveďový hárok. Každá úloha má výsledok vo forme čísla, jednoduchého výrazu ... nevyžaduje sa celé riešenie.

Za každú správne vypočítanú úlohu v odpoveďovom hárku dostáva tím $K$ bodov. Za zle vypočítanú $-1$ bod. Za žiadnu odpoveď $0$ bodov.

Cieľom je nazbierať v troch kolách čo najviac bodov.

Košický Matboj

2002

2001

Prešovský Matboj