Kto sme, čo robíme a prečo nás podporiť?

V dnešnom svete nie je nič zadarmo (okrem práce dobrovoľníkov a nemnoho iných vecí). Aj preto je fungovanie nášho združenia, a teda aj našich aktivít je do istej miery závislé od toho, koľko peňazí nám darujete Vy. Ak by ste mali záujem sa o nás a našich aktivitách dozvedieť viac ako sa dočítate nižšie, tak si pozrite napríklad rubriku O nás alebo si prezrite stránky našich seminárov, či navštívte náš facebook.

Kto?

Sme občianske združenie, ktoré sa snaží dnešnú mládež viesť ku krásam matematiky. Sme zväčša študenti stredných a vysokých škôl, ktorí zasvätili svoj čas tomuto cieľu. Všetko čo robíme, robíme dobrovoľne, ale najmä radi.

Čo?

Našimi hlavnými aktivitami sú matematické korešpondenčné semináre Malynár, Matik a STROM a jednodňové matematické súťaže Mamut, Lomihlav, Matboj a Náboj. Pre najlepších riešiteľov vždy organizujeme sústredenia (každý polrok jedno pre jednotlivé semináre). Okrem toho sme v posledných rokoch začali organizovať párdňové minisústredenia priamo na školách.

Ako darovať 2% (3%) STROMu?

Svoje 2% (3%) z dane z príjmov môžete venovať podaním Vyhlásenia o poukázaní podielu zaplatenej dane (podľa č. 50 a 52 ods. 26 zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov), v ktorom sa uvedú základné informácie o príjemcovi, ktorý bol zaregistrovaný v Notárskej komore. 3% z dane za rok 2016 môžu poukázať tí, ktorí odpracovali najmenej 40 hodín ako dobrovoľník a dokladujú to pri podaní Daňového priznania, respektíve vyhlásenia o poukázaní 3% z daní. Viac informácií o poukázaných sumách STROMu môžete nájsť na stránke www.dvepercenta.sk

Formulár "Vyhlásenie" fyzických osôb o poukázaní 2% (3%) z dane za rok 2018 (Stiahnite tu ako editovateľné.pdf) Údaje v ňom o Združení STROM sú už predvyplnené. Potvrdenie o zaplatení dane za rok 2018 (Stiahnite tu ako editovateľné pdfÚdaje o prijímateľovi, ktoré je potrebné vyplniť vo "Vyhlásení" (v daňovom priznaní):

• IČO: 31982336 (kolónka sa vypĺňa zľava)
  • Právna forma: Občianske združenie
  • Obchodné meno (názov): Združenie STROM
  • Sídlo - Ulica: Jesenná
  • Sídlo - číslo: 5
  • Sídlo - PSČ: 041 54
  • Sídlo - Obec: Košice

Detailný postup krokov nájdete na priložených linkoch z rozhodni.sk

Postup krokov pre právnické osoby

Postup krokov na poukázanie 2% (3%) z dane pre fyzické osoby, ktoré si samé podávajú daňové priznanie

Postup krokov na poukázanie 2% (3%) pre zamestnancov, ktorí požiadali svojho zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania zaplatených preddavkov na daň z príjmov.