Zimné sústredenie STROMu

V dňoch 12.2. - 17.2.2017 sa v Juskovej Voli uskutočnilo zimné sústredenie STROMu, počas ktorého sme sa preniesli do sveta indiánov.

Náš svet bol kedysi ako z rozprávky. Hojnosť v zemi aj na stoloch, mier medzi kmeňmi a čo je hlavné - celoročné leto. Všetko sa však zmenilo s príchodom Európanov, ktorí priniesili štyri ročné obdobia. Po prvotných obavách a strachu z neznámeho sme sa s cudznicami zoznámili a naučili ich našim zvykom a tradíciam. Záhadná smrť náčelnika Štara však zmarila akékoľvek nádeje na vzájomné priateľstvo s bledými tvárami. Vyšetrovanie vraždy(?) nás zaviedlo až na lode zámorskych návštevníkov. Kvôli nevážnemu vstupu na palubu sme však skončili vo väzení Európanov. Medzičasom zomreli aj ďalší dvaja náčelníci - Duj a Trin a my sme z väzenia ušli a začali s Európanmi bojovať. V najtemnejších chvíľach nám neostalo nič iné ako povolať boha - Veľkého Manitua a jeho šamanov, aby nám pomohli. Na volanie odpovedali a postupne sa začalo vyjasňovať, že za vraždami náčelníkov stál štvrtý z nich - Jeg a nie objavitelia nového sveta. Vraha sme vystopovali a stihol ho aj spravodlivý trest. Európania u nás po dohode ostali a ďalej s nami nažívajú v mieri.

Na sústredení sme dobre zabavili, vyšportovali a tiež sme získali veľa nových poznatkov z matematiky. Fotky si môžete pozrieť v našej galérii.