Zimné sústredenie MATIKa 2017

Začiatkom februára sa 9 vedúcich a 32 účastníkov vybralo na sústredenie do Juskovej Vole. Hneď po príchode sme si uvedomili, že sme sa ocitli v čudnom svete a stali sa z nás morčatá. My sme však nezaháľali a pustili sa do objavovania. Zistili sme, napríklad, že mláďa barana a ovce je žriebä a že na správnej narodeninovej párty nesmie chýbať rezeň. Vybavení týmito dôležitými informáciami sme sa zhodli, že najlepšie bude, keď si každý z nás nájde skupinku morčiat rovnakého druhu, ktorej môže dôverovať.

Všetko to vyzeralo ako príjemné dobrodružstvo až kým nás nezaskočila správa, že sa blíži potopa. Preto sme na druhý deň začali so stavbou lode. Nakoniec sme si na ňu museli zohnať aj lístky, čo sa nám, našťastie, podarilo veľmi rýchlo vďaka obchodovaniu s rezňami, baptistickými slovníkmi, ikonami a ďalšími super vecami. Po nalodení sa sme si konečne mohli vydýchnuť a zabaviť sa pri kvíze.

Naša radosť však netrvala dlho, keďže sme zistili, že sme zle počuli a v skutočnosti prichádza namiesto potopy požiar. Aj tento problém sa nám podarilo úspešne vyriešiť, ale dostala sa k nám informácia, že boh plánuje zoslať na svet v najbližších dňoch ďalšie pohromy. Rozhodlli sme sa teda, že pôjdeme za bohom a pokúsime sa vyhovoriť mu to. Nevedeli sme, kde ten boh je, tak sme začali zbierať informácie o ňom zo starých knižníc. Nakoniec sme zistili, že každá zo skupiniek má iného boha a vydali sme sa za nimi.

Títo štyria bohovia sa stretli a pohádali sa o tom, ktorí z nich je najlepší. Nakoniec sa rozhodli proti sebe bojovať. Po boji sme stále nemali jasno v tom, ktorí z bohov je najsilnejší. Potom sme sa však dozvedeli, že v skutočnosti je tu ešte jeden nadradený boh Pleško, ktorý všetko ovláda. Ostatní bohovia sa rozhodli, že idú bojovať o nadvládu sveta a my sme im s tým pomohli. Po tomto boji sme prišli na to, že najlepšie by bolo, keby sme si vládli sami a začali sme boj proti bohom, ktorí sme dotiahli do úspešného konca.

Nenechajte si ujsť akcie, ktoré chystáme a odoberajte náš newsletter!