Rozšifruj si svoje mesto 2014

Usilovné šifrovanie

31. mája sme si spolu zasúťažili na Rozšifruj si svoje mesto, kde sme tiež spoločne oslávili Medzinárodný deň detí.
Začalo sa to príchodom na predstavenie stroja času bláznivého vedca. Praktická ukážka stroja však spôsobila, že sa účastníci stratili v rôznych historických obdobiach Košíc a okrem toho sa stratili rôzne súčiastky zo stroja. Ich úlohou bolo nájsť stratený plán na zostavenie stroja času, aby sa mohli zase vrátiť do prítomnosti. Počas hľadania sa stretli so stredovekým katom, mlynárom, či zvonárom a mnohými ďalšími. Zároveň na vlastnej koži zažili zakopávanie Košického zlatého pokladu, či rozšírili mor. Po týchto skúsenostiach všetci získali plán na stavbu stroja času.

Aby toho nebolo málo, tak sa im pri cestovaní aj potratili súčiastky, takže ich všetky museli nájsť. Nebolo to však ľahké, lebo cesta ku každej súčiastke bola veľmi starostlivo zašifrovaná. Všetci po kratšom, či dlhšom čase zvládli rozlúsknuť každú šifru.

Potom sa už začalo stmievať a museli sme sa poponáhľať domov. Pred nimi ešte stála jedna prekážka. Tou bolo stroj času znovu postaviť. Pri stavbe sa poriadne zapotili.

Keď sa vrátili do prítomnosti, tak na nich čakala čokoláda a drobné ceny pre najlepšie tímy.
Nabudúci rok sa zase pokúsime Rozšifrovať si svoje mesto, tak sa na vás tešíme v ešte hojnejšom počte.

Odovzávanie sladkých odmien