Vianočné sústredenie MATIKa

Napriek značne nezimnému počasiu sme sa začiatkom februára vybrali do Severného Kysaku na zimné sústrednie MATIKa.  Po vrelom privítaní od miestneho starostu sa 32 usilovných riešiteľov mohlo pustiť do práce v Santovej továrni. To ešte netušili, že nakoniec záchrana Vianoc ostane len na nich.

Čudné pracovné podmienky

Smiešna výplata nikomu neprišla zvláštna, ale veci sa začali komplikovať.  Najprv nás zasiahli nečakané choroby a keď to už vyzeralo, že najhoršie je za nami, dostali sme nezrozumiteľné pokyny od Santovej ženy. Okrem toho Santa, oblečený do čudného vreca, vôbec nepripomínal toho milého starého deduška, teda až na to brucho. Vlastne úplne všetko bolo inak, ako by ste si to predstavovali.

Finančné problémy

Kde sa dá ušetriť, tam sa dá ušetriť. A aj napriek tomu, že Elfinančník robil všetko pre to, aby sa ušetrilo čo najviac, Santove finančné zásoby ani zďaleka nepostačovali na pokrytie Vianoc. Preto bolo treba všetko dôkladne prepočítať a sem tam aj niečo predať. Hoci to vyzeralo už celkom sľubne, starosta zistil, že Santa mu ešte nezaplatil nájom, a tak sme neušetrili vôbec nič. Starosta mal však iné problémy. Ako inak, so ženou a darčekmi pre ňu.

Nečakané zmiznutie

Keď sa podarilo pokladnicu aspoň sčasti naplniť znovu, zrazu nikto nevedel nájsť Santu. A nielen jeho. Akosi sa vyparili aj starosta s Elfinančníkom. Na zorganizovanie celých Vianoc zostali štyri zúfalé ženy a jeden sob. Nikto poriadne nevie ako, ale nakoniec sa podarilo aj bez Santu spraviť zoznam adries na rozoslanie darčekov a  poslať ich polárnym expresom.

Dva šťastné konce

Vianoce sa podarilo zachrániť a ako zistil sob, keď si išiel zalietať, Santovi, Elfinančníkovi  a Starostovi sa podarilo utiecť preč od žien až do Karibiku, kde majú konečne pokoj.