Mamut 2014

V piatok 30. mája 2014 sa uskutočnil 13. ročník súťaže MAMUT

Tento krát v areáli ZŠ Považská 12 v Košiciach. Na jej organizácii sa podieľalo združenie STROM, Prírodovedecká fakulta UPJŠ a Gymnázium Poštová 9.

Zúčastnilo sa 31 päťčlenných tímov zo základných škôl v Košiciach, Novosade, Rakovci nad Ondavou, Sabinove, Sečovciach, Hrabušiciach a Prešove.

Súťaž začala po vysvetlení pravidiel presne podľa plánu o 9.30 a skončila o 11.30. Počasie bolo chladnejšie ako by bolo ideálne, no okrem toho všetko prebehlo bez problémov.

Tímu „Hlavičky“ zo ZŠ Krosnianska 4 (Matúš Masrna, Erik Novák, Jakub Mičko, Norbert Micheľ, Ján Richnavský) sa ako jedinému podarilo vyriešiť všetkých 65 úloh a tak sa suverénne umiestnil na 1.mieste. 2. a 3. miesto obsadili tímy „Prima A“ (Michaela Rusnáková, Michal Kolcun, Martin Nemjo, Branko Gomolčák, Ivan Dula) a „Prima B“ (Dávid Erdödy, Lenka Hake, Erik Sedlák, Filip Tumidalský, Filip Bušovský) z Gymnázia Alejová 1.

Súťažiaci z prvých 10 tímov dostali diplom. Prvých 5 tímov si odnieslo čokolády a iné drobnosti a prvé 3 tímy mali navyše na výber z ešte hodnotnejších cien.

Viac fotografií nájdete v našej galérii

.