Lomihlav 2015

Dňa 27.11.2015 sa v CVČ Domino v Košiciach uskutoční tohtoročný Lomihlav (oficiálna pozvánka). Lomihlav je matematická súťaž pre žiakov základných škôl (7. - 9. ročník) a príslušných ročníkov viacročných gymnázií. Úlohou súťažiacich je v danom časovom limite 66 minút vyriešiť čo najviac z 20 matematických úloh, 5 hádaniek a 5 hlavolamov.

Časový harmonogram súťaže:
9:00 -- 10:20 prezentácia účastníkov
10:20 -- 10:30 otvorenie súťaže
10:30 -- 11:45 priebeh súťaže
11:45 -- 13:00 obed a hry (*)
13:00 -- 13:30 vyhodnotenie súťaže

Prihlásiť do súťaže sa môžete do 20. 11. 2015 na stránke prihlasky.strom.sk/lomihlav. Každá škola môže vyslať maximálne dve družstvá.

Účastnícky poplatok za každé družstvo je 10 €. V prípade záujmu bude účastníkom zaistený suchý obed (obložená bageta) v hodnote 1,5 € na osobu. Účastnícky poplatok a poplatok za obed sa hradí pri prezentácii pred súťažou.

Víťazi súťaže získajú diplomy a hodnotné ceny a prvé tri družstvá budú pozvané na zimné sústredenie seminára Matik. Pre učiteľov a súťažiacich bude počas priebehu súťaže zabezpečené občerstvenie.

Ak by ste si chceli pozrieť staršie výsledky alebo zadania, tak tie nájdete na tejto stránke.

Doprava
Do CVČ sa dostanete zo Železničnej (Autobusovej) stanice v Košiciach autobusom číslo 17, je potrebné vystúpiť na zastávke CVČ Domino.

(*) Po ukončení rátania budú pripravené rôzne hry a súťaže na spestrenie čakania žiakov (no i učiteľov) na vyhodnotenie.