Lomihlav 2014

V novembri, ako každý rok, prebehla veľmi úspešná tímová matematická súťaž pre základné školy - Lomihlav.

Súťaže sa zúčastnilo 56 tímov, ktoré zastupovali žiaci 7.-9. ročníka (resp. sekundy-kvarty) ZŠ (resp. 8-ročných gymnázií) prevažne z východného Slovenska. Svojou návštevou nás však poctili aj žiaci až z Liptovského Mikuláša.

Akcia to bola dobrá, žiaci si zarátali, porovnali svoje sily a tiež zasúťažili o sladké odmeny. Táto ich snaha bola pre 10 najlepších tímov nakoniec verejným úspechom - vystúpením pred zvyšných zúčastnených so sprievodnou tradičnou fanfárou. Prvé dve miesta obsadila ZŠ Krosnianska 4 z Košíc - pre zaujímavosť netreba zabudnúť dodať, že s rovnakým počtom bodov, a to 47. Len v tesnom závese za nimi skončila ZŠ Okružná 17 z Michaloviec so 46 bodmi.

Srdečne blahoželáme!
Kompletné výsledky môžete nájsť na tomto odkaze.

Myslíte si, že práve vy ste lepší? Príďte nám to ukázať - november 2015 vám dá príležitosť zúčastniť sa opäť tejto skvelej akcie. Na natrénovanie môžete využiť napríklad zadania z posledného Lomihlavu.

Dúfam, že sa tam stretneme opäť v aspoň takom hojnom počte.
Dovidenia

viac obrázkov nájdete v galérii

Projekt podporila Nadácia pre deti Slovenska z fondu Hodina deťom.