Kôš

Info k hre

Kôš (Košická šifrovačka) je lineárna šifrovacia hra v Košiciach. Uskutoční sa 26. októbra 2019 od 9:00 do 17:00. Hra je určená pre najviac päťčlenné tímy a, keďže vás nechceme hádzať do jedného koša, je rozdelená na dve kategórie – pre začiatočníkov a pre pokročilých, ktoré sa budú líšiť náročnosťou šifier, nie trasou.

Po hre

Šifry, riešenia, výsledky, štatistiky a fotky z Koša 2019 nájdete tu.

Pravidlá

Hra bude pozostávať z 10 stanovísk. Polohu ďalšieho získate po vyriešení šifry. Hodnotí sa čas v cieli, prípadne na poslednej navštívenej šifre. Ak si so šifrou nebudete vedieť poradiť, môžete si po určenom čase prísť vyzdvihnúť nápovedu. Počas celej hry je dovolené presúvať sa len peši. Na stanovisko sa môžete dostať len po vyriešení predchádzajúcej šifry, preto je zakázané sledovať iné tímy alebo s nimi spolupracovať pri riešení šifier. Ak na nejaké stanovište narazíte náhodou, tak ho jednoducho ignorujte. Aby ste mali čo najlepší zážitok z hry, je vo vašom záujme, aby ste sa prihlásili do kategórie, na akú sa naozaj cítite.

Nápovedný systém a iné užitočné informácie

Polohu ďalšieho stanoviska získate vždy vyriešením predchádzajúcej šifry. Pri každej šifre okrem desiatej sa budú nachádzať organizátori, ktorí okrem vydávania budu zabezpečovať aj hinty. Hinty sú ku každej šifre dva. Za hinty nestrácate žiadne body, ale získate ich až po určitom čase od príchodu na stanovisko. Pre začiatočníkov je to 30 a 45 minút, pre pokročilých 40 a 60 minút. Po 60 resp. 90 minútach vám organizátor vysvetlí celý postup riešenia šifry. Hinty na desiatu šifru získavate v cieli, čas sa vám ráta od príchodu tam.

Čo budete potrebovať

Užitočné budú pero, papier (možno aj štvorčekovaný), zvýrazňovače a farbičky rôznych farieb a nožnice. Ďalej nezabudnite ani na šifrovacie pomôcky (napríklad tieto) a offline mapy. Ak si chcete byť istí, že idete na správne miesto, odporúčame aplikáciu mapy.cz. Pri riešení šifier vám môže na hľadanie informácií pomôcť aj mobil s pripojením na internet. Pre vaše pohodlie by ste si určite mali zobrať dostatok teplého oblečenia, jedlo a pitie a napríklad karimatku alebo rozkladaciu stoličku.

Nejaké otázky?

Informácie ešte upresníme pred začiatkom hry, ak by vám však niečo nebolo jasné, neváhajte pridať komentár pod článok, na FB udalosť alebo nás kontaktovať na ondus@strom.sk, radi vám odpovieme.

Leták

Ak sa už neviete dočkať, alebo chcete zistiť, či ste vo forme, pripravili sme si pre vás letáčik, v ktorom sa nachádza aj šifra. Heslo, ktoré získate jej vyriešením, vám môže spríjemniť hru, ale ak ju nezvládnete vyriešiť nepanikárte, nepredstavuje žiadnu výhodu. Nájdete ho tu