Kôš

Info k hre

Kôš (Košická šifrovačka) je lineárna šifrovacia hra v Košiciach. Uskutoční sa 26. októbra 2019 od 9:00 do 17:00. Hra je určená pre najviac päťčlenné tímy a, keďže vás nechceme hádzať do jedného koša, je rozdelená na dve kategórie – pre začiatočníkov a pre pokročilých, ktoré sa budú líšiť náročnosťou šifier, nie trasou.

Registrovať sa môžete tu najneskôr do 13. októbra. Štartovné je 10 € za tím. Uhraďte ho na účet SK59 0900 0000 0004 4262 6916 a do správy pre prijímateľa pridajte: Sifrovacka  Nazov timu. Rozhodujúci dátum, keď majú byť peniaze na účte, je 18. október. Ak by ste mali záujem o prespatie v Košiciach, zaznačte to pri registrácii, dáme vám vedieť, ak sa nám ho podarí zaistiť. Zoznam registrovaných tímov nájdete tu,  ak chcete upraviť zloženie svojho tímu, jednoducho pridajte komentár do tabuľky a my ho upravíme. FB udalosť šifrovačky nájdete tu. Ak by ste sa chceli zúčastniť, ale nemáte tím, prípadne vám chýbajú členovia, môžete pridať komentár pod článok alebo na FB udalosť, určite sa niekto nájde.

Začiatok hry bude v parku na križovatke ulíc Komenského a Letnej o 9:00, preto sa na miesto štartu dostavte v predstihu, aby ste sa stihli registrovať, najneskôr o 8:45. Trasa povedie cez mesto a bude schodná aj s detským kočíkom. Hra bude končiť zadaním hesla v cieli v budove UPJŠ na Jesennej ulici do 17:00. V cieli budú zverejnené riešenia šifier a malé občerstvenie a radi vás tam uvidíme, ak aj nestihnete vyriešiť všetky šifry.

Pravidlá

Hra bude pozostávať z 10 stanovísk. Polohu ďalšieho získate po vyriešení šifry. Hodnotí sa čas v cieli, prípadne na poslednej navštívenej šifre. Ak si so šifrou nebudete vedieť poradiť, môžete si po určenom čase prísť vyzdvihnúť nápovedu. Počas celej hry je dovolené presúvať sa len peši. Na stanovisko sa môžete dostať len po vyriešení predchádzajúcej šifry, preto je zakázané sledovať iné tímy alebo s nimi spolupracovať pri riešení šifier. Ak na nejaké stanovište narazíte náhodou, tak ho jednoducho ignorujte. Aby ste mali čo najlepší zážitok z hry, je vo vašom záujme, aby ste sa prihlásili do kategórie, na akú sa naozaj cítite.

Čo budete potrebovať

Užitočné budú pero, papier (možno aj štvorčekovaný), zvýrazňovače a farbičky rôznych farieb a nožnice. Ďalej nezabudnite ani na šifrovacie pomôcky (napríklad tieto) a offline mapy. Ak si chcete byť istí, že idete na správne miesto, odporúčame aplikáciu mapy.cz. Pri riešení šifier vám môže na hľadanie informácií pomôcť aj mobil s pripojením na internet. Pre vaše pohodlie by ste si určite mali zobrať dostatok teplého oblečenia, jedlo a pitie a napríklad karimatku alebo rozkladaciu stoličku.

Nejaké otázky?

Informácie ešte upresníme pred začiatkom hry, ak by vám však niečo nebolo jasné, neváhajte pridať komentár pod článok, na FB udalosť alebo nás kontaktovať na ondus@strom.sk, radi vám odpovieme.

Leták

Ak sa už neviete dočkať, alebo chcete zistiť, či ste vo forme, pripravili sme si pre vás letáčik, v ktorom sa nachádza aj šifra. Heslo, ktoré získate jej vyriešením, vám môže spríjemniť hru, ale ak ju nezvládnete vyriešiť nepanikárte, nepredstavuje žiadnu výhodu. Nájdete ho tu